Een platform voor incasso en deurwaardersdiensten

Halverwege 2018 lanceerden we Yuridis, ons platform voor incasso en deurwaardersdiensten. De introductie bracht veel publiciteit en al snel konden we enkele tientallen klanten verwelkomen. Daarnaast kregen we ook veel vragen over ons initiatief: Waarom (en waarom nu) dit platform? Hoe ga je Yuridis vormgeven? Wat houdt Yuridis nu eigenlijk in?

Met het beantwoorden van deze vragen vertellen we het verhaal achter Yuridis. Om goed antwoord te geven op de vragen doen we dit in drie delen. In dit eerste deel antwoord op ‘Why?’: Waarom zijn wij Yuridis gestart?

Een Uber voor incasso- en deurwaardersdiensten?

Een platform voor incasso en deurwaardersdienstenDe platformeconomie is here to stay! Inmiddels zijn we (bijna) allemaal dol op de mogelijkheden die AirBnB, Uber, Booking.com en al die andere platforms ons bieden. En dat is ook niet vreemd. Deze platforms brengen de steeds sneller ontwikkelende vraag en het diffuse aanbod aan producten en diensten bij elkaar. En dus bestellen we om 11 uur ’s avonds nog sushi via thuisbezorgd.nl en boeken we in no time dat leuke appartementje in Rome via AirBnB.

De platforms zijn in staat om complete markten razendsnel te veranderen. Klanten worden op hun wenken bediend met maximale transparantie, klantenservice en leverbetrouwbaarheid. Aanbieders zien hun omzet (soms heel hard!) groeien door op de klantvraag in te spelen met nieuwe producten/diensten.

Ook in de zakelijke markt hebben platforms inmiddels hun intrede gedaan. Contracten opstellen via Omnius.nl, financiering regelen via Geldvoorelkaar.nl. Het kan allemaal al.

De ontwikkeling van die platformeconomie stond aan de basis van Yuridis. Zou het ook mogelijk zijn om een Uber voor incasso- en deurwaardersdiensten in te richten? Een platform waarop ondernemers worden ondersteund met incasso en juridische oplossingen. Waar je 7 dagen per week de service en dienstverlening krijgt die je zoekt? Zonder loze beloften (“Binnen 10 dagen je geld!”) maar met helder taalgebruik en transparantie over prijs en proces?

Wat kan de deurwaarder voor je doen?

We zien dat het aantal ondernemers in Nederland in de afgelopen jaren sterk is gestegen. Inmiddels telt Nederland ruim 1 miljoen zzp-ers en is het mkb de banenmotor van de Nederlandse economie geworden. Al die zelfstandigen hebben met enige regelmaat te maken met vragen op financieel en/of juridisch vlak. Facturen die niet, of te laat betaald worden, algemene voorwaarden die opgesteld moeten worden, juridisch advies bij potentiele conflicten. En waar moet je dan naartoe met deze vragen: naar de advocaat, een incassobureau inschakelen, een jurist, of het administratiekantoor? Wij hebben gemerkt dat veel ondernemers slecht op de hoogte zijn van de dienstverlening die een deurwaarder biedt. Het traditioneel beeld van de deurwaarder is toch dat van die man van middelbare leeftijd (met regenjas en/of aktentas) die, nors kijkend, een gezin het huis uitzet. Waarvoor kan je een deurwaarder inschakelen?

Dat deurwaarderskantoren zijn uitgegroeid tot moderne, volwaardige juridische dienstverleners met een breed pakket aan financiële en juridische diensten is bij veel ondernemers niet bekend. En onbekend maakt onbemind, dus kiezen veel ondernemers voor (te) dure advocaten, gladde incassopraatjes (“no cure no pay”) of nemen überhaupt geen actie. Reden voor ons om de mogelijkheden die een deurwaarder biedt helder op een rij te zetten en duidelijk te maken waarvoor je bij de regionale specialist terecht kunt.

Samen sterk!

Tijdens de ontwikkeling van Yuridis spraken we veel deurwaarders die ieder voor zich de kansen van het platform model wel zien maar niet de mogelijkheden hebben om dit zelfstandig op te richten. De deurwaarder is mkb-ondernemer en vaak ook nauw betrokken bij de uitvoering van de werkzaamheden. Hij (zij mag ook) is dagelijks betrokken in de operatie van zijn kantoor, geeft juridisch advies, stelt documenten op en is vaak enkele dagen per week op pad om dagvaardingen uit te brengen. Vaak ontbreekt het simpelweg aan tijd en kennis om met nieuwe ontwikkelingen, die niet direct betrekking hebben op het vakgebied, bezig te zijn.

We spraken een groep van middelgrote kwaliteitskantoren die zich heeft verenigd binnen de Nederlandse belangenvereniging voor Gerechtsdeurwaarders. En juist binnen die vereniging vonden we een gewillig oor voor onze ambitie. Samen met deze deurwaardersvereniging (50 leden) konden we Yuridis ontwikkelen en zo ontstond een exclusief samenwerkingsverband waarin het Samen Sterk principe het leidmotief is.

Sinek heeft ons geleerd ‘to start with Why’. Bij Yuridis geloven wij sterk in de mogelijkheden die platforms ons bieden om markten in positieve zin te veranderen. Betere dienstverlening, snellere innovatie, lagere prijzen. Daarnaast kennen we de deurwaarderij als een integere beroepsgroep die veel meer te bieden heeft dan ondernemers weten. En tenslotte zijn we fan van het Samen Sterk principe. Samen krijg je veel meer voor elkaar dan je in je eentje kunt; en samenwerken is nog veel leuker ook. Gezamenlijk vormt dat de ‘Why’ van Yuridis!

Een platform voor incasso en deurwaardersdiensten

We hopen dat je met deel 1 van ons feuilleton een inkijkje hebt gekregen in de beweegredenen voor de start van Yuridis. In deel 2 staan we stil bij de ‘How’. Hoe gaan we een positie claimen binnen de financieel-juridische markt? Hoe onderscheiden we ons ten opzichte van (al die) andere aanbieders?

Charles Bruns – Managing Partner Yuridis


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Pas op met fake reviews!

Bekijk alle blogberichten

Voordelen Yuridis

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • Yuridis klantbelofte

  Wij zetten ons maximaal in om u vooruit te helpen
 • Overal in Nederland

  Het meest uitgebreide deurwaardersnetwerk van Nederland
 • Voor en door ondernemers

  Onze partners zijn zelf ondernemers en kennen uw uitdagingen
 • Transparantie

  In proces, kosten en resultaat. U weet vooraf waar u aan toe bent.
 • Klantbeoordelingen

  Beoordelingen op basis van klantervaringen

Er zijn deurwaarders gevonden.

Klik hier voor de resultaten.