Transparant in kosten en resultaat van incasso en deurwaardersdiensten

In de zomer van 2018 startten we met Yuridis, ons online platform voor incasso- en deurwaardersdiensten. Om duidelijk te maken waarvoor we staan heb ik ervoor gekozen om het verhaal van Yuridis te vertellen in drie delen. In ons eerste blog beschreef ik de ‘Why’ van Yuridis. In het tweede deel ging het over het ‘How’. Hoe onderscheiden we ons in de volle markt voor incasso en juridische diensten?

In dit laatste deel van de trilogie beschrijf ik de ‘What’. Voor welke diensten moet u bij Yuridis zijn? Dit doe ik dan aan de hand van de drie pijlers van onze dienstverlening:

 • Yuridis Adviesmodule
 • De Yuridis Service piramide
 • Incasso en juridische oplossingen

Adviesmodule

Incasso en juridische dienstverlening blinkt niet bepaalt uit in transparantie als het gaat om kosten, opbrengsten en resultaat. Vaak gaat het om een inspanningsverplichting, garanties op resultaat worden slechts zelden gegeven. Dat is ook wel te verklaren. Elke incassozaak is anders en elke juridische casus staat weer op zich. Maar daarmee namen we bij Yuridis geen genoegen. Wij zijn op zoek gegaan naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen. Onderzoek leerde ons bijvoorbeeld dat er best een aantal generieke aspecten zitten aan incassozaken. En dat er dan ook best (met de nodige disclaimers) iets te zeggen is over de kans van slagen van een incasso, de kosten die daarmee gemoeid zijn, en de opbrengst die dat uiteindelijk oplevert.

Zo berekent onze Incasso Check de wettelijke incassokosten die in rekening gebracht kunnen worden bij de debiteur. Maar daar beginnen we pas. Aan de hand van 7 keuzes geeft onze tool dan een indicatie van de slagingskans van uw incasso. Van ‘slecht’ tot ‘uitstekend’. De volgende stap laat duidelijk zien welke incasso opbrengst u tegemoet kunt zien bij incasso door Yuridis. En da’s nog best lastig. Want die incasso opbrengst is afhankelijk van de fase waarin het dossier wordt gesloten en hoeveel geïncasseerd kan worden. En dus hebben we er ook daar voor gekozen volledig transparant te zijn. U kunt zelf zien wat er met uw incasso-opbrengst gebeurd in de verschillende fasen van het traject en bij de verschillende incasso mogelijkheden.

En met de informatie over uw vordering, de slagingskans en mogelijke kosten en opbrengsten in de hand geven we u een advies over het incasso traject. Misschien kunt u zelf nog het een en ander doen? Of is directe inschakeling van de deurwaarder de beste optie? Yuridis adviseert.

Service piramide

U kunt op veel plaatsen op het internet een incasso opdracht opstarten. Ook zijn er veel deurwaarderskantoren te vinden.Yuridis Servicepiramide

Yuridis is echter uniek met de Service piramide. In onze visie zit u aan het stuur en bepaalt hoe u gebruik wilt maken van onze diensten. Soms is het voldoende om een (gratis) aanmaning te downloaden en deze aan uw debiteur te versturen. Als u toch verder het incassotraject in moet kunt u met onze online adviesmodule bepalen of dit zinvol en kansrijk is. Naar aanleiding van van ons online gegeven advies kunt u dan op verschillende manieren contact leggen met onze adviesbalie (7 dagen per week bereikbaar). Die adviseert u -ook gratis- over uw casus en mogelijke vervolgstappen. Als u samen tot de conclusie komt dat de inschakeling van een incasso- en deurwaarderskantoor de beste optie is, brengen zij u in contact met de, voor u, beste partner. Dat is nog ’s service. En achteraf kunt u uw mening geven over onze dienstverlening. Heel transparant allemaal.

Incasso en juridische oplossingen

Voor incasso kunt u op veel plaatsen terecht. In de combinatie met juridische ondersteuning is Yuridis uniek. Veel mkb bedrijven en zzp-ers hebben niet heel vaak incasso- of juridische conflicten. Het is dan wel prettig dat u bij één partij terecht kunt. En dat kan bij Yuridis. De partners van Yuridis zijn erg effectief in het incasseren van uw vordering. Maar kunnen u ook adviseren over uw betalings- of algemene voorwaarden. En als u een oude, onverhaalde, vordering heeft kan een deurwaarder bekijken of uw kansen inmiddels zijn gekeerd.

Maar er is meer. Onze partners kunnen u ook adviseren en bijstaan in overige juridische procedures. Denk bijvoorbeeld aan problemen bij huur/verhuur en bij leveringen. Daarnaast leveren zij met een bewijsrapportage sluitend bewijs bij ongewenste situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overlastsituaties of inbreuk op uw intellectueel eigendom. En daarmee staat u in een eventuele gerechtelijke procedure sterk.

Veel van onze partners hebben een eigen juridische afdeling en sommige zijn zelfs gekwalificeerd mediator. Zoals u ziet kan een Yuridis deurwaarder u dus bijstaan in veel meer dan alleen incasso. Een echte one-stop-shop voor incasso en juridische oplossingen dus!

 

Charles Bruns - YuridisEn daarmee zijn we dan compleet. In drie delen beschreef ik de ‘Why’, de ‘How’ en de ‘What’ van Yuridis – deurwaarder op maat. Ik hoop u daarmee een beeld te hebben gegeven van nut en noodzaak van onze nieuwe propositie. Ik sta natuurlijk open voor opmerkingen en aanvullingen en ben daarvoor te bereiken via charles@yuridis.nl of mobiel 06-546 44 022.

Charles Bruns – managing partner Yuridis

 


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Pas op met fake reviews!

Bekijk alle blogberichten

Voordelen Yuridis

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • Yuridis klantbelofte

  Wij zetten ons maximaal in om u vooruit te helpen
 • Overal in Nederland

  Het meest uitgebreide deurwaardersnetwerk van Nederland
 • Voor en door ondernemers

  Onze partners zijn zelf ondernemers en kennen uw uitdagingen
 • Transparantie

  In proces, kosten en resultaat. U weet vooraf waar u aan toe bent.
 • Klantbeoordelingen

  Beoordelingen op basis van klantervaringen

Er zijn deurwaarders gevonden.

Klik hier voor de resultaten.