Deurwaarder inschakelen

Iedere ondernemer heeft er helaas mee te maken: klanten die hun factuur niet (op tijd) betalen. Wanneer u zelf al diverse maatregelen heeft genomen, maar uw debiteur nog steeds niet betaalt, dan kunt u ervoor kiezen om via Yuridis een deurwaarder in te schakelen. Een deurwaarder is gespecialiseerd in de incasso van uw vorderingen. Hij zorgt er op een professionele en zakelijke manier voor dat u uw geld snel ontvangt. Besluit u om een gerechtelijke procedure te starten tegen uw debiteur? Dan heeft u altijd een deurwaarder nodig. Bij Yuridis vinden we de deurwaarder die u het beste kan helpen. Neem voor meer informatie of advies gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag en zijn zeven dagen per week bereikbaar.

Yuridis deurwaarderskantoren zijn de echte incassospecialisten. Met een eigen incasso-afdeling, juridische specialisten en professionele deurwaarders. Vriendelijk en klantgericht als het kan. Juridisch onderbouwd en doortastend als dat nodig is. Dat maakt indruk bij uw debiteur.


Gerechtsdeurwaarders van Yuridis

De deurwaarders van Yuridis werken snel, zorgvuldig en op basis van vooraf overeengekomen tarieven. U weet dus waar u aan toe bent. Alle Yuridis deurwaarders zijn incassospecialisten met jarenlange ervaring in de incasso van zakelijke en particuliere vorderingen. De voordelen van het inschakelen van een deurwaarder via Yuridis:

Direct een deurwaarder inschakelen Bel 085 – 488 53 51


Deurwaarderskantoren

Dankzij onze exclusieve samenwerking met de Nederlandse Belangenvereniging voor Gerechtsdeurwaarders beschikken we over een breed landelijk netwerk van deurwaarderskantoren. Wij vinden voor u dus altijd een deurwaarder uit uw regio. Dat betekent dat hij uw taal – en die van uw klanten – spreekt en bekend is met de lokale ‘mores’. Dat komt uw incassoresultaat ten goede. Daarnaast hebben de meeste kantoren een juridische afdeling die zorgt voor een zorgvuldige begeleiding en advies tijdens het gehele traject.


Gerechtsdeurwaarder of deurwaarder?

We zien dat de termen gerechtsdeurwaarder en deurwaarder vaak door elkaar worden gebruikt. Hoewel de twee beroepen veel overeenkomsten hebben, is er wel degelijk een verschil. Een gerechtsdeurwaarder wordt benoemd door de Kroon en krijgt een standplaats toegewezen. Hij is zowel ambtenaar als ondernemer. Dit geldt niet voor een zogenoemde ‘toegevoegde deurwaarder’. Bij alle deurwaarderskantoren die u op onze website vindt, werken minstens één gerechtsdeurwaarder en meerdere toegevoegde deurwaarders. Er is geen verschil in de afhandeling van wettelijke taken, zoals het navolgen van een dagvaarding. Dat kan zowel de gerechtsdeurwaarder als de ‘toegevoegde deurwaarder’.


Kosten deurwaarder

De kosten die deurwaarder in rekening mag brengen voor zijn ambtshandeling zijn wettelijk vastgesteld. Over de overige diensten hebben we bij Yuridis tariefafspraken gemaakt met alle deelnemende deurwaarderskantoren. De wettelijke incassokosten brengen we altijd bij uw debiteur in rekening. Ook de kosten voor de ambtelijke handelingen kunnen we in de meeste gevallen op de debiteur verhalen. De kosten die voor uw rekening komen zijn de dossierkosten van € 59,- en de incassoprovisie (10% over alle ontvangen bedragen). Deze kosten verrekenen we met de geïncasseerde incassokosten; in de praktijk ontvangt u bij 100% incasso het volledig factuurbedrag. Zie hieronder voor een rekenvoorbeeld:

Bekijk voor meer informatie onze tarievenpagina of de pagina wat kost een deurwaarder? Daarnaast hebben we een reken- en adviestool ontwikkeld, waarmee u zelf de incassokosten, uw kans van slagen en de incasso-opbrengst kunt berekenen.


Waarom een deurwaarder inschakelen?

Het inschakelen van een deurwaarder heeft veel voordelen ten opzichte van het inschakelen van een incassobureau. Een deurwaarder heeft namelijk wettelijke bevoegdheden en moet zich aan specifieke gedragsregels houden. Dit geldt niet voor een incassobureau. Een incassobureau helpt u bij het incasseren van onbetaalde rekeningen zonder dat daar gerechtelijke procedures aan te pas komen. Voor het starten van een incassobureau heb je dan ook geen speciale opleiding of titel nodig. Een deurwaarder daarentegen is een beëdigd openbaar ambtenaar die wordt benoemd door de Kroon en die daarvoor eerst een opleiding moet hebben gevolgd. We hebben de belangrijkste verschillen voor u naast elkaar gezet:

Deurwaarder Incassobureau
Heeft wettelijke bevoegdheden Heeft geen wettelijke bevoegdheden
Speciale opleiding en titel nodig Geen speciale opleiding of titel nodig
Gebonden aan gedragsregels Niet gebonden aan gedragsregels
Verplicht aangesloten bij KBvG Aansluiting bij een organisatie is niet verplicht
Financieel toezicht door het BFT Geen toezicht door externe instanties

Direct een deurwaarder inschakelen Bel 085 – 488 53 51


Wat betekent dit voor mij als schuldeiser?

Concreet betekent dit voor u dat u ervan uit kunt gaan dat de deurwaarder uw belangen én die van uw debiteur op een professionele wijze dient. U hoeft dus niet bang te zijn voor cowboypraktijken. Een deurwaarder heeft veel middelen tot zijn beschikking om uw openstaande facturen te innen, waardoor u uw geld snel ontvangt. Daarnaast bent u er zeker van dat de geïncasseerde gelden ook daadwerkelijk bij u terechtkomen. Door een deurwaarder in te schakelen kiest u voor zekerheid en kwaliteit.

 

“Een deurwaarder dient uw belangen én die van uw klanten op een professionele wijze. U hoeft dus niet bang te zijn voor cowboypraktijken.”


Wat doet een deurwaarder?

Het werk van een deurwaarder wordt vaak geassocieerd met beslaglegging en het ontruimen van woningen. Dit zijn echter zeker niet de enige werkzaamheden. Een deurwaarder is een incassospecialist die op zoek gaat naar een goede en duurzame oplossing voor zowel u als uw debiteur, bij voorkeur zonder tussenkomst van een rechtbank. Als het toch nodig is, dan kan hij zijn wettelijke status en de daarbij horende bevoegdheden gebruiken, zoals:

 • Uitbrengen van dagvaardingen
 • Ontruimingen doen
 • Beslag laten leggen
 • Gedwongen verkopen doen

Juridische bijstand door de deurwaarder

Zodra u in een (dreigend) juridisch conflict terechtkomt en behoefte heeft aan advies of concrete ondersteuning, kunt u zich natuurlijk wenden tot een advocaat. Wat niet iedereen weet is dat in veel gerechtelijke procedures ook een deurwaarder u kan bijstaan. Bij vorderingen tot € 25.000 en behandeling door het kantongerecht kan een deurwaarder uw belangen behartigen.

Een deurwaarder heeft een degelijke rechten-opleiding gevolgd en kan u dus adviseren in een juridische procedure. Ook kan hij zelf stappen ondernemen in een gerechtelijke procedure.

Verhaalsonderzoek door de deurwaarder

De deurwaarder heeft als enige toegang tot verschillende bronnen om te bepalen of beslaglegging wel zinvol is. Daarmee voorkomt u dat er kosten worden gemaakt die uiteindelijk niet verhaalbaar blijken.

Heeft u een vonnis uit het verleden en bent u benieuwd of uw debiteur nu wel verhaal biedt? De deurwaarder kan dit voor u onderzoeken. Vraag een offerte aan voor het uitvoeren van een verhaalsonderzoek.

Lees meer over de werkzaamheden van een deurwaarder


Wanneer een deurwaarder inschakelen?

U kunt een deurwaarder inschakelen zodra een debiteur na herhaaldelijke herinneringen nog steeds verzuimt te betalen. Dit kan bijvoorbeeld een klant zijn die een dienst of product heeft afgenomen en de rekening niet betaalt, maar ook een huurder die de huur weigert te betalen. Op welk moment u een deurwaarder precies inschakelt, kunt u zelf bepalen. Dit gebeurt normaal gesproken in de tweede of derde fase van het traject:

Fase 2: minnelijke incasso

Heeft uw klant na de laatste aanmaning nog steeds niet betaald, dan komen we in de fase van minnelijke incasso. Hierin vallen alle incasso-activiteiten van de laatste aanmaning tot aan de gerechtelijke procedure. Denk hierbij aan het mailen, bellen en bezoeken van de debiteur. Voor deze activiteiten kunt u terecht bij een incassobureau, maar ook bij een deurwaarderskantoor.

Fase 3: gerechtelijke incasso

In de laatste fase vallen alle activiteiten waarbij tussenkomst van een rechtbank nodig is. Denk hierbij aan de dagvaarding, het betekenen van het vonnis en de executie van het vonnis. In deze fase heeft u altijd een deurwaarder nodig.

 

“We adviseren het gehele incassotraject door een deurwaarderskantoor te laten uitvoeren. Op die manier weet u zeker dat het dossier niet halverwege het traject hoeft te worden overgedragen. Daarnaast is een deurwaarder, in tegenstelling tot een incassobureau, altijd onderworpen aan tuchtrecht en zal hij dus aan alle eisen en plichten voldoen.”

Direct een deurwaarder inschakelen Bel 085 – 488 53 51


Contact met Yuridis

? heeft u vragen over het inschakelen van een deurwaarder? Onze adviesbalie is 7 dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer: 085 – 488 53 51Onze medewerkers helpen u graag

? direct een deurwaarder inschakelen? Vul het contactformulier in en wij gaan vandaag nog voor u aan de slag;

Onze oplossingenYuridis Bewijsrapportage

 • Waarneming door deurwaarder, heldere rapportage
 • Bewijskracht in juridische procedure
 • Prijs is vanaf en afhankelijk van uw situatie
139,00

Yuridis Verhaalsonderzoek

 • Weet waar u aan toe bent
 • Verhaalsmogelijkheden in kaart
 • Inclusief advies van deurwaarder
95,00

Quick Scan Algemene Voorwaarden

 • Voorkom betalingsconflicten
 • Helder advies
 • Up to date, juridisch correct
49,00

Wij helpen u graag!

 • Snel inzicht in de incasso mogelijkheden
 • Advies bij (dreigende) juridische conflicten
 • Direct een specialist inschakelen
Bel met de adviesbalie
085 - 488 53 51
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Nu via WhatsApp
06 - 531 11 721

De adviesbalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Gratis Advies

Informatie aanvraag banner

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

  Voordelen Yuridis

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • Yuridis klantbelofte

   Wij zetten ons maximaal in om u vooruit te helpen
  • Overal in Nederland

   Het meest uitgebreide deurwaardersnetwerk van Nederland
  • Voor en door ondernemers

   Onze partners zijn zelf ondernemers en kennen uw uitdagingen
  • Transparantie

   In proces, kosten en resultaat. U weet vooraf waar u aan toe bent.
  • Klantbeoordelingen

   Beoordelingen op basis van klantervaringen

  Er zijn deurwaarders gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.