Een incassobureau inschakelen

Een incassobureau helpt u met het incasseren van openstaande facturen zonder juridische stappen te zetten. Het bureau zal uw debiteur op verschillende manier aanmanen te betalen, bijvoorbeeld telefonisch, per e-mail of door middel van een huisbezoek. Wanneer dit allemaal geen effect heeft, kan er een deurwaarder ingeschakeld worden zodat de zaak voor de rechter kan komen. Wij adviseren u graag tijdens het incassoproces en helpen u de juiste incassospecialist te vinden voor het hele traject. Neem telefonisch contact op met Yuridis voor advies of schakel ons incassobureau in.


Incasso via Yuridis

Wanneer u een openstaande factuur heeft uitstaan die maar niet betaald wordt, kunt u terecht bij de specialisten van Yuridis. Een incassotraject bestaat uit drie fases en wij kunnen u in iedere fase helpen.

Fase 1: debiteurenbeheer

In deze fase vallen alle incasso-activiteiten die worden uitgevoerd totdat u de vordering overdraagt aan een incassobureau of deurwaarderskantoor. U kunt in deze fase veel zelf doen om vorderingen te incasseren. Denk hierbij aan herinneren en aanmanen. Dit kan telefonisch, maar het is ook belangrijk dat u de juiste (schriftelijke) stappen heeft ondernomen en hiervan bewijs kunt laten zien. We ondersteunen u hierin onder andere met verschillende gratis downloads en voordelige doe-het-zelfoplossingen waarmee u uw incassoresultaat aanzienlijk verhoogt. Vraag onze gratis templates aan en maak ze zelf op maat door de juiste bedragen en gegevens in te vullen.

Incasso indienen Bel 088 629 0091

Laatste aanmaning: zelf versturen of door Yuridis?

Een laatste aanmaning verstuurd door Yuridis geeft meer urgentie dan wanneer u de brief zelf verstuurt. Het is daarom ook mogelijk om zeer voordelig een laatste aanmaning door ons te laten versturen. Wij versturen deze brief per gewone en aangetekende post en melden dat wanneer er niet tot betaling wordt overgegaan de vordering uit handen wordt gegeven aan de deurwaarder.

Fase 2: minnelijke incasso

In de tweede fase vallen alle incasso-activiteiten die worden uitgevoerd vanaf de overdracht van de laatste aanmaning totdat de gerechtelijke incassoprocedure wordt gestart. Denk hierbij aan het mailen, bellen en bezoeken van de debiteur. Voor deze activiteiten kunt u terecht bij een incassobureau, maar ook bij een deurwaarderskantoor. Bij Yuridis raden we altijd aan om direct te kiezen voor een deurwaarderskantoor.

Fase 3: gerechtelijke incasso

In de laatste fase vallen alle activiteiten waarbij tussenkomst van een rechtbank nodig is. In deze fase heeft u altijd een deurwaarder nodig. Een deurwaarder heeft namelijk meer bevoegdheden dan een incassobureau en mag bijvoorbeeld dagvaarden, ontruimen en beslag leggen. Yuridis heeft een breed landelijk netwerk van deurwaarderskantoren en weet precies welke deurwaarder u het beste kan helpen.


De voordelen van Yuridis

Schakel de hulp in van Yuridis en profiteer van de vele voordelen:

Incasso indienen Bel 088 629 0091


Deurwaarder of incassobureau inschakelen?

Vraagt u zich af of u beter een incassobureau of een deurwaarderskantoor kunt inschakelen? Wij adviseren altijd om direct een van onze deurwaarderskantoren in te schakelen en leggen u graag uit waarom.

Deurwaarder voor het gehele incassotraject

Een incassobureau kan u in de eerste en tweede fase van het incassotraject bijstaan. Deurwaarders hebben veel meer bevoegdheden hebben dan een incassobureau, en kunnen het gehele incassotraject voor u verzorgen. Wanneer u direct voor een deurwaarderskantoor kiest, hoeft het dossier dus niet halverwege het traject overgedragen te worden.

Onder toezicht van het BFT en tuchtrecht

Een deurwaarder moet zich verplicht aansluiten bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) . Daarnaast is een deurwaarder onderworpen aan toezicht door het Bureau Financieel Toezicht (BFT) en tuchtrecht. Incassobureaus hoeven zich niet aan te sluiten bij een (branche)organisatie en staan niet onder toezicht van een externe instantie. Ook zijn er geen gedragsregels waaraan incassobureaus zich moeten houden.

Incassospecialisten met juridische kennis

Om deurwaarder te kunnen worden moet je minstens een juridische hbo-opleiding hebben afgerond. Een deurwaarder heeft dus altijd gedegen juridische kennis en is bekend in uw regio. Om een incassobureau op te richten heb je geen diploma’s of ervaring nodig. Iedereen kan dus een incassobureau openen, waardoor de kwaliteit van dit soort bureaus sterk uiteenloopt.

Incassobureau of deurwaarder: de verschillen

Samengevat kunnen we de volgende verschillen benoemen:

Deurwaarder Incassobureau
Verzorgt het gehele incassotraject Verzorgt alleen de eerste twee fases
Heeft wettelijke bevoegdheden Heeft geen wettelijke bevoegdheden
Speciale opleiding en titel nodig Geen speciale opleiding of titel nodig
Gebonden aan gedragsregels Niet gebonden aan gedragsregels
Verplicht aangesloten bij KBvG Aansluiting bij een organisatie is niet verplicht
Toezicht door het BFT Geen toezicht door externe instanties

Kosten incassobureau inschakelen

De kosten van een incassotraject bestaan uit:

 • Incassokosten en rente: deze verhalen we altijd op de debiteur
 • Incassoprovisie: 10% over alle ontvangen bedragen
 • Kosten voor de gerechtelijke procedure: zijn wettelijk vastgesteld en verhalen we op de debiteur

Zie hieronder een rekenvoorbeeld:

Bekijk voor meer informatie onze tarievenpagina of de pagina wat zijn de kosten van een incassotraject? Daarnaast hebben we een reken- en adviestool ontwikkeld, waarmee u zelf de incassokosten, uw kans van slagen en de incasso-opbrengst kunt berekenen.

Ontdek onze reken- en adviestool >>

Incasso indienen Bel 088 629 0091

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau helpt u bij het innen van schulden. Wanneer u een klant hebt die de rekening niet betaalt, of een huurder die weigert de huur te betalen, kunt u een incassobureau inschakelen. Het incassobureau zal proberen de debiteur te laten betalen, bijvoorbeeld door:

 • Het versturen van aanmaningsbrieven
 • De debiteur bellen met het verzoek te betalen
 • Debiteurenbezoek afleggen

Wanneer een debiteur in deze minnelijke fase nog steeds niet betaalt, moet de zaak voor de rechter komen. Dan is een deurwaarder nodig. De kantoren van Yuridis beschikken allemaal over eigen deurwaarders.

Wat mag een incassobureau niet doen?

Een incassobureau heeft niet meer wettelijke bevoegdheden dan u. Het bureau kan u helpen bij het innen van schulden door het versturen van brieven en brengen van debiteurenbezoek, maar heeft verder geen extra middelen om een debiteur te laten betalen. In tegenstelling tot een deurwaarder mag een incassobureau bijvoorbeeld niet:

 • Een dagvaarding uitbrengen
 • Ontruimingen doen
 • Beslag laten leggen
 • Gedwongen verkopen doen

Wanneer de zaak voor de rechter komt en bovenstaande maatregelen nodig zijn, moet u een deurwaarder inschakelen. De kantoren van Yuridis verzorgen zowel het minnelijk incassotraject als een eventuele gerechtelijke procedure. U ben bij ons dus voor elke stap in goede handen.


Contact met Yuridis

✅ wilt u meer weten over het incassotraject? Onze adviesbalie is 7 dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer: 088 – 629 00 91Onze medewerkers helpen u graag

✅ een incasso indienen? Vul het contactformulier in en wij gaan vandaag nog voor u aan de slag;

Onze oplossingenYuridis 14 dagen brief voor particulier

 • Extra incassokracht
 • Aangetekend verstuurd
 • Betaling binnen 14 dagen direct aan u
€19,-

Yuridis aanmaning (sommatie) voor bedrijven

 • Extra incassokracht
 • Aangetekend verstuurd
 • Snelle betaling direct aan u
€29,-

Yuridis Debiteurenbezoek

 • Deurwaarder bezoekt uw debiteur
 • Extra incassokracht
 • Direct duidelijkheid
€69,-

Yuridis Incasso Pack*

 • Combinatie van Aanmaning en debiteurenbezoek
 • Pakketvoordeel
 • * Meest gekozen door onze klanten
€89,-

Wij helpen u graag!

 • Snel inzicht in de incasso mogelijkheden
 • Advies bij (dreigende) juridische conflicten
 • Direct een specialist inschakelen
Bel met de adviesbalie
088 - 629 00 91
Chat via WhatsApp
06 - 57 78 85 12

De adviesbalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag: 08:00 – 20:00 uur       Zaterdag: 12:00 – 16:00 uur
Dinsdag: 08:00 – 20:00 uur         Zondag: 12:00 – 16:00 uur
Woensdag: 08:00 – 20:00 uur     (Feestdagen gesloten)
Donderdag: 08:00 – 20:00 uur
Vrijdag: 08:00 – 18:00 uur

Stel uw vraag

Voeg eventueel één of meerdere document(en) toe

verwijderen


Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en beveiligd verzonden. Met het invullen van ons formulier stemt u in met ons privacy statement.

Ik ga akkoord met het privacy statement.


Voordelen Yuridis

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • Yuridis klantbelofte

  Wij zetten ons maximaal in om u vooruit te helpen
 • Overal in Nederland

  Het meest uitgebreide deurwaardersnetwerk van Nederland
 • Voor en door ondernemers

  Onze partners zijn zelf ondernemers en kennen uw uitdagingen
 • Transparantie

  In proces, kosten en resultaat. U weet vooraf waar u aan toe bent.
 • Klantbeoordelingen

  Beoordelingen op basis van klantervaringen

Er zijn deurwaarders gevonden.

Klik hier voor de resultaten.