Laatste nieuws

[Persbericht] Breda, 28 oktober 2020 (download pdf)

Rosmalen Gerechtsdeurwaarders neemt Yuridis over

Rosmalen Gerechtsdeurwaarders Groep heeft per 28 oktober 2020 Yuridis B.V. overgenomen van de huidige eigenaren. Yuridis, platform voor incasso- en deurwaardersdiensten, heeft de ambitie om de markt voor zogenaamde Groot-Incassanten (marktpartijen met grote aantallen incasso-vorderingen) te betreden. Zij zocht daarvoor een strategische partner en vond die in Rosmalen, deelnemer van Yuridis van het eerste uur. Charles Bruns, huidig bestuurder van Yuridis stapt over naar Rosmalen als directeur business development en blijft daarbij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Yuridis.

Samenwerking en drempels verlagen

Mariëtte Langes (directeur Rosmalen): ‘De overname van Yuridis past prima in onze visie op de markt waarbij we staan voor samenwerking in de keten, innovatie en verlaging van de drempels naar de deurwaarder. Wij versterken met deze acquisitie onze commerciële slagkracht en zijn met Yuridis en haar deelnemers in staat om aan een brede klantengroep in geheel Nederland onze diensten aan te bieden.’

Over Rosmalen Gerechtsdeurwaarders Groep

Rosmalen Gerechtsdeurwaarders Groep B.V. biedt de markt met ruim 80 betrokken en ervaren medewerkers uitgebreide oplossingen in incasso en aanverwante diensten. Met kantoren in Breda, Sittard, Utrecht en Almelo staat zij al decennia lang klaar voor ondernemers in geheel Nederland. Met Right & Bright (Schuldhulpbemiddeling) en Get Control (Financieel advies en coaching) helpt ze ondernemers en particulieren grip te krijgen op hun financiële situatie.

Over Yuridis, incasso en deurwaarder op maat

Yuridis is in 2018 gestart als eerste platform voor incasso- en deurwaardersdiensten in Nederland. Haar missie is het om incasso- en deurwaardersdiensten voor een brede groep ondernemers te maken. Dat doet ze door middel van een uniek serviceconcept waarbij ondernemers zowel online, telefonisch als in persoon optimaal worden bediend op het gebied van incasso-vraagstukken.

Contact

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Charles Bruns, directeur business development van Rosmalen.

Email:               c.bruns@rosmalen-groep.nl
Telefoon:         06-546 44 022


[Persbericht] Utrecht, 26 juni 2018

Nieuw platform brengt deurwaarder dichter bij ondernemer

Yuridis dicht kloof tussen gerechtsdeurwaarders en MKB’ers en ZZP’ers

Utrecht, 26 juni 2018
De Nederlandse Belangenvereniging Gerechtsdeurwaarders en juridisch dienstverlener OmniLegal starten vandaag met Yuridis, een platform dat deurwaardersdiensten bereikbaar maakt voor ondernemers. Inmiddels hebben zeventien onafhankelijke deurwaarderskantoren verspreid over heel Nederland zich als partner aangesloten. Doel van Yuridis is om MKB’ers en ZZP’ers laagdrempelig toegang te geven tot deurwaardersdiensten.

Yuridis werkt als een platform zoals ‘Werkspot’: ondernemers leggen hun vraag of verzoek neer op het platform, waarna een gerechtsdeurwaarder uit de buurt bekijkt hoe deze het beste kan worden opgevolgd. De ondernemer kiest uit het aanbod en wordt na afloop uitgenodigd de afgenomen diensten te recenseren. Door deze beoordelingen te publiceren, geeft Yuridis een transparante kijk op de kwaliteit van de aangesloten kantoren. Doordat de aangesloten deurwaarders zelf MKB’er zijn, weten ze hoe ze ondernemers goed van dienst kunnen zijn.

Drempel naar deurwaarder

Het idee voor Yuridis ontstond doordat de initiatiefnemers constateerden dat met name zzp’ers en MKB-bedrijven de weg naar de deurwaarder moeilijk vinden. Daarmee schuiven zij oninbaar geachte vorderingen door naar de verliesrekening. Deels ligt dat aan onbekendheid met het werk van een gerechtsdeurwaarder, deels aan het beperkte aantal gevallen waarvoor MKB’ers en ZZP’ers een gerechtsdeurwaarder inschakelen.

Doordat kleine ondernemingen in de regel jaarlijks slechts met enkele gevallen van wanbetaling te maken krijgen, is er weinig animo een structurele samenwerking met een gerechtsdeurwaarder aan te gaan. De incidenten zorgen bij elkaar opgeteld echter voor een behoorlijke verliespost voor het bedrijfsleven. Yuridis brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Meer dan incasso alleen

“De associatie bij een gerechtsdeurwaarder is vaak dat het een laatste redmiddel is, waarbij een goede verstandhouding met de klant op de spits gedreven wordt,” zegt Hans Groenewegen, voorzitter van de Nederlandse Belangenvereniging Gerechtsdeurwaarders. “Gerechtsdeurwaarders zorgen ervoor dat vastgelopen incassotrajecten toch vlot worden getrokken en de betaling waar je recht op hebt, doorkomt. Juist voor kleinere ondernemers kan dat het verschil betekenen tussen winst of verlies.”

De komende maanden wil Yuridis inzicht geven in het vak van deurwaarder. “Er bestaan bij ondernemers misverstanden en er is veel onbekendheid over het werk en het nut van deurwaarders,” zegt Charles Bruns, directeur van Yuridis. “Maar weinigen weten dat een deurwaarder ook oplossingen kan bieden voor (dreigende) juridische conflicten. Ons platform wil dat op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen bij ondernemers.”

De adviesbalie van Yuridis is zeven dagen per week telefonisch bereikbaar, dus ook op de momenten dat het ondernemers het beste uitkomt, en Yuridis biedt zowel innovatieve doe-het-zelf oplossingen als maatwerk. “Onze partners zijn zonder uitzondering kwaliteitskantoren en goed bekend in de regio waarin de ondernemer is gevestigd,” zegt Bruns. “Doordat deze kantoren zelf MKB-organisaties zijn, herkennen ze zich in de mores en de behoeften van ondernemers.”

Beeldmateriaal

  Schermafbeelding Yuridis Homepage

 


Yuridis op BNR nieuwsradio

Op 26 juni 2018 had BNR Nieuwsradio de primeur. In een interview van BNR presentator Annette van Soest met Yuridis’
managing partner Charles Bruns werd de lancering van Yuridis aangekondigd.

Beluister het gehele geluidsfragment

Voordelen Yuridis

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • Yuridis klantbelofte

  Wij zetten ons maximaal in om u vooruit te helpen
 • Overal in Nederland

  Het meest uitgebreide deurwaardersnetwerk van Nederland
 • Voor en door ondernemers

  Onze partners zijn zelf ondernemers en kennen uw uitdagingen
 • Transparantie

  In proces, kosten en resultaat. U weet vooraf waar u aan toe bent.
 • Klantbeoordelingen

  Beoordelingen op basis van klantervaringen
  7.8

Er zijn deurwaarders gevonden.

Klik hier voor de resultaten.